College recruitment

Scholarship USA

Ga voor het maximaal haalbare

Leef je droom

Is het je droom om op college-niveau te sporten en te studeren? 
Denk niet dat dit alleen mogelijk is voor de ultieme toptalenten. Amerika kent vijf divisies/niveaus in alle sporten. Wanneer jij denkt dat je de eigenschappen hebt om deze droom waar te maken, neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen of jij in aanmerking komt voor een plek in een college-team. Wij werken samen met Overboarder Sport & Studies, een partij met veel ervaring in het begeleiden van studenten naar de USA middels een studiebeurs.

Wie zijn “OverBoarder Sport & Studies”?

OverBoarder is opgestart door Benoit Matival en Dennis Mertens. Allebei hebben ze hun studies in Amerika afgemaakt terwijl ze uiterst gepassioneerd zijn door topsport. Beide heren willen hun talloze academische en sportieve ervaringen ter beschikking stellen voor alle sporttalenten die een fascinerende toekomst voor ogen hebben.
In de loop der tijd hebben Benoit en Dennis zich laten omringen door een uiterst bekwaam team waarbij elk lid zijn eigen specialisatie heeft en waarde toevoegt aan de totale werking van OverBoarder.

Na een eerste bijeenkomst waar u uw wensen kenbaar maakt (grootte van de school, ligging, academisch niveau, sportief niveau etc.), stellen wij een promotieprofiel van u samen met o.a. een video van uw techniek en atletisch vermogen. Deze communiceren wij vervolgens met de Amerikaanse coaches. Wij verzekeren u een volledige opvolging tijdens het inschrijvingsproces en gedurende uw Amerikaanse loopbaan. Bovendien bieden wij u leermateriaal aan voor de examens die u moet afnemen om toegelaten te worden in de Amerikaanse universiteiten. Wij regelen ook zowel een verblijfplaats voor u ter plaatse, als de nodige documenten die u moet invullen (visa, verzekering, te volgen methodes, nuttige adressen, etc.).

Hugo’s aanpak kenmerkt zich in het nastreven van  maximale resultaat. Hierbij maakt Hugo gebruik van experts die hem aanvullen waarmee hij zijn spelers optimaal voorziet van advies. Daarom werken wij  samen met “OverBoarder”. 

De werkwijze tot een USA scholarship

  • Het begint met de aanvraag van de student.
  • Dan wordt het niveau van de sporter bekeken en wordt er een persoonlijke afspraak gemaakt.
  • Er volgt een intakegesprek met student en ouders waarbij o.a. de regels worden uitgelegd.
  • Er dienen verplichte toelatingstesten afgelegd te worden voor het Amerikaanse college system.
  • Er wordt een portfolio samengesteld en deze wordt via ons netwerk verspreid.
  • De reacties van de verschillende college’s in het netwerk zullen met de kandidaat worden besproken.
  • Tot slot wordt er een keuze gemaakt waar en op welke voorwaarden de kandidaat aan de slag gaat.
nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands
Scroll naar top