KNLTB certified partner

– Hugo Ekker Tennis Academy

Partnership KNLTB onderbouw (< 12 jaar)

Per 14 maart 2018 is de Hugo Ekker tennis academy officieel KNLTB tennispartner onderbouw.

Hugo traint en begeleidt al 35 jaar spelers. Hij heeft eerder een van de grootste tennisacademies opgezet in Europa en deelt nu graag zijn ervaringen binnen zijn eigen tennis Academy. Het certified partnerschap is daarmee wederom een bevestiging van de kwaliteit en ambitie van de tennis academy.

Eerste KNLTB certified partner in regio Amsterdam

De Hugo Ekker tennis academy is de eerste en enige KNLTB certified partner in Amsterdam en is op Tennispark Buitenveldert voor deze doelgroep een samenwerking aangegaan met de al reeds jarenlang aanwezige tennisschool Buitenveldert.

Nederland als concurrent in het toptenniscircuit
De KNLTB wil met het Nederlandse toptennis een serieuze concurrent worden binnen het internationale toptenniscircuit. Om de structuur en prestatiecultuur van het opleiden van talentvolle spelers en speelsters in Nederland een krachtige kwaliteitsimpuls te geven, werkt de KNLTB sinds september 2016 nauw samen met gecertificeerde tennisscholen. Deze scholen spelen een prominente rol in het opleiden van talentvolle spelers in Nederland. Er is gekozen voor een samenwerkingsmodel waarin alle partijen elkaar beter maken, scherp houden en zodoende topprestaties gaan leveren.

Samenwerking
Samenwerking is een van de sleutelwoorden binnen het netwerk. Zowel met de KNLTB als met de andere gecertificeerde tennisscholen. In de ideale situatie stroomt een talent straks van de vereniging door naar een tennisschool gericht op kinderen in de basisschoolleeftijd jaar en vandaar via een tennisschool gericht op kinderen in de middelbare schoolleeftijd jaar naar de nationale selectie.

Het partnership met de KNLTB biedt voor de Hugo Ekker tennis academy en zijn leerlingen vele kansen en voordelen, zoals

  • de beschikking over de kennis en kunde van de KNLTB zoals ex-topspelers en topcoaches, fysieke trainers, medische staf (bondsarts en haar netwerk van specialisten en fysiotherapeut) en de inzet van de video-analist en sportdiëtiste van de KNLTB.
  • intensieve samenwerking met andere gecertificeerde tennisscholen en de KNLTB, waarin de tennisschool gericht op kinderen in de middelbare schoolleeftijd een sturende en coördinerende rol inneemt binnen de overeengekomen regio.
  • verhoging van de aantrekkingskracht voor topjeugd en professionele spelers in de regio. Het opleidingsinstituut is onderdeel van een landelijk netwerk dat bestaat uit de beste tennisscholen.
  • aanlevering topjeugd vanuit omliggende verenigingen; er worden vanuit de database van de KNLTB Talentendagen georganiseerd bij de tennisscholen gericht op kinderen in de basisschoolleeftijd.
  • gebruik maken van het veelzijdige spelervolgsysteem KNLTB TennisLife en het Meerjaren Opleidingplan Tennis met alle technische, tactische, fysieke en mentale concepten.
  • financiële ondersteuning van talentvolle spelers door de KNLTB bij uitsluitend gecertificeerde partners.