Biografie

Het verhaal van Hugo

Hugo Ekker

Hart voor tennis

  • Geboren in 1960 en verhuisd in 1968 van Amsterdam naar Diemen waar ik direct lid werd van de lokale tennisclub. Tennis werd een dagelijkse invulling en is nooit meer veranderd. Snel werd mij al duidelijk dat ik niet verder wilde studeren maar alleen maar op een tennisbaan wilde staan. Als professioneel tennisspeler kwam ik tekort, echter bleek het alternatief (training geven) ook heel wat ambitie bij mij teweeg te brengen.

Wimbledon 2004. Samen met Raemon en Peter.

“Ik ken Hugo als tenniscoach al vele jaren. In mijn tijd als Davis Cup-captain heeft hij samen met mij het Nederlands team een aantal jaren mogen coachen en begeleiden. Ik ken Hugo als een zeer betrouwbare en uiterst kundige tenniscoach.”
Tjerk Bogtsra
Oud CAPTAIN Davis Cup-team

Hugo’s verhaal

All about Lifestyle

Als Trainer

Spelers trainen en begeleiden naar persoonlijke verbetering is fantastisch. Het was in de tijd dat tennisscholen ontstonden en waar ik zelf aan de professionalisering mee heb kunnen helpen door in 1982 een van de eerste tennisscholen in Nederland met Paul van Geuns op te starten.

Teamwork

Na 5 leerzame en vruchtbare jaren met leerlingen die vele nationale titels behaalde ben ik als hoofdtrainer bij Amstelpark van start gegaan. Gesteund door de ambitie van Duncan de Mooij (mede eigenaar en directeur van Amstelpark) groeide de tennis academy uit tot één van de grootste in Europa. Als club werden we landskampioen met spelers als Jan-Willem Lodder, Jan Siemerink, Nicole Jagerman en Louis Plemming. Het was een prachtige tijd waarin we dagelijks met 15 coaches aan de ontwikkeling van zowel de jeugd als jonge professionele werkten. Trainers waar ik bij Amstelpark mee heb samen gewerkt waren o.a. Ad Luttikhuis, Dick Suijk, Dennis Schenk, Nick Carr, Marc Kalkman, Miguel Janssen. Allemaal coaches die tot op de dag van vandaag hun verdienste hebben in tennis.

Internationaal

Het was ook de tijd dat ik met spelers en speelsters de wereld afreisde. Soms was de groep zo groot dat we met meerdere coaches op reis waren. Het was een unieke situatie. Het vertrek van Duncan de Mooij betekende voor mij ook een nieuwe periode. Na met vele spelers onder de vlag van Amstelpark succesvol te hebben gereisd (Nicole Jagerman, Miriam Oremans, Stephanie Rottier, Sabine Appelmans, Dennis van Scheppingen, Marcel Reuter, Paul Dogger) ben ik in 2004 als privé-coach verder gegaan met Peter Wessels en Raemon Sluiter waarna ik in 2007 bij de KNLTB in dienst trad als Bondscoach Jong Oranje. Tevens heb ik in deze periode Tjerk Bogtstra bijgestaan als coach bij het Davis-cup team.Paul van Geuns op te starten.

Visie

Als verantwoordelijk coach voor spelers met het predikaat “jong oranje” hield ik me onder technisch directeur Rohan Goetzke vooral bezig om de juiste omstandigheden te creëren voor spelers en coaches om het maximale uit zichzelf te halen en de jaarlijkse prestatie-doelstellingen te behalen. Wanneer je topsport bedrijft, ongeacht welke sport, gaat het vooral om “lifestyle”. Daar zit voor wat mij betreft het verschil tussen talentvol sporter blijven of succesvol worden. Je aanpak zal dagelijks gebaseerd moeten zijn op het ontwikkelen van alle vaardigheden die van invloed zijn op je prestatie.

Zomer 1983: De spelers waar het allemaal mee is begonnen.

nl_NLNederlands
en_USEnglish nl_NLNederlands
Scroll naar top