US college recruitment

Scholarship USA

Is het je droom om op college-niveau te sporten en te studeren?

Denk niet dat dit alleen mogelijk is voor de toptalenten! Amerika kent vijf divisies/niveaus in alle sporten. Wanneer jij denkt dat je de eigenschappen hebt om deze droom waar te maken, neem dan contact met ons op, dan kijken we samen of jij in aanmerking komt voor een plek in een college-team!

Hugo Ekker is Area Director Benelux voor NSR en kan de juiste stappen ondernemen om dit te laten gebeuren.

Over National Scouting Report (NSR)

The world’s leading authority in recruiting student-athletes to college since 1980.

National Scouting Report (NSR) is een Amerikaanse organisatie die al sinds 1980 studenten begeleidt en de mogelijkheid biedt hun droom te verwezenlijken door college en sport op hoog niveau te combineren. Door goede scouting beschouwen college’s and coaches NSR-studenten inmiddels als topkandidaten voor hun programma. Veel voormalige NSR-studenten hebben een succesvol volgende stap kunnen zetten in hun maatschappelijke of professionele sportcarrière.

Echter, NSR stelt hoge eisen. Naast een goed sport niveau zullen kandidaten moeten beschikken over voldoende niveau op het gebied van schoolopleiding, karakter en houding die college’s verwachte van een door NSR aangebrachte student-atleet. Ons hoofdkantoor is gevestigd in de Verenigde Staten. Van daaruit hebben wij dagelijks en rechtstreeks contact met alle college’s in heel Amerika. NSR is voor vele college-coaches een betrouwbare partner doordat wij een belangrijk voortraject bewandelen, waardoor ze verzekerd zijn van de juiste kwaliteit student-atleet.

De werkwijze tot een USA scholarship

  • Het begint met de aanvraag van de student.
  • Dan wordt het niveau van de sporter bekeken en wordt er een persoonlijke afspraak gemaakt.
  • Er volgt een intakegesprek met student en ouders waarbij o.a. de regels worden uitgelegd.
  • Er dienen verplichte toelatingstesten afgelegd te worden voor het Amerikaanse college system.
  • Er wordt een portfolio samengesteld en deze wordt via ons netwerk verspreid.
  • De reacties van de verschillende college’s in het netwerk zullen met de kandidaat worden besproken.
  • Tot slot wordt er een keuze gemaakt waar en op welke voorwaarden de kandidaat aan de slag gaat.

Schrijf je tijdig in!

Verspil geen tijd en schrijf je tijdig in. Maak gebruik van ons netwerk om sport en studie te combineren en doe een geweldige levenservaring op!

Ben je geïnteresseerd?
Neem dan contact op en vul het formulier in voor meer informatie. We nemen dan contact met je op om de mogelijkheden door te nemen.