Visie en Filosofie

Haal iedere dag het maximale uit jezelf

Wat het team zegt

hugo3

Het gaat erom dat je vandaag beter bent dan gisteren. Iedereen heeft een eigen tempo van ontwikkelen. Focus op je eigen ontwikkeling. Wanneer je iedere dag een stap in de juiste richting maakt zal je doel automatisch in zicht komen.

Hugo Ekker

igor2

“Ik heb tijdens mijn carrière lange tijd met Hugo gewerkt en heb veel baat gehad bij zijn aanpak. De visie en ambitie van de Academy spreken mij erg aan en kijk nu al met veel enthousiasme uit naar het werken met de spelers en om deze te helpen met mijn opgedane ervaring in afgelopen 20 jaar"

Igor Sijsling

mark2

"Na 10 jaar over de wereld te hebben gereisd als tenniscoach heb ik enorm veel zin om te werken in dit team en mijn opgedane ervaringen te delen met een gemotiveerde spelersgroep"

Mark Derksen

Onze filosofie

Wanneer je topsport bedrijft, ongeacht welke sport, gaat het vooral om “lifestyle”.  Daar zit wat ons betreft het verschil tussen talentvol sporter blijven of echt succesvol worden. Je aanpak zal dagelijks gebaseerd moeten zijn op het ontwikkelen van alle vaardigheden die van invloed zijn op je prestatie.

Het is niet mogelijk om onderscheid te maken tussen wat je doet op het sportveld of daarnaast. Alle beslissingen die je maakt zullen moeten passen bij het doel dat je nastreeft. De basiswerkwijze die we toepassen lichten we op deze pagina toe.

Route naar de top. Wanneer je de ambitie hebt om het uiterste uit jezelf te halen en je een helder doel hebt, dan is de volgende stap om een route te bepalen. Deze route is niet voor iedereen hetzelfde en wordt mede bepaald door individuele eigenschappen. Zo zie je bijvoorbeeld tennisspelers die succesvol zijn op snelle banen door heel aanvallend te spelen, waar anderen op langzame banen resultaat halen door fysiek lange rally’s te spelen. Wat is jouw route? Wij helpen je door het opstellen van een plan op maat.

Bouwstenen

De basisprincipes die je helpen om je volle potentieel te benutten

Wanneer je het maximale uit jezelf wilt halen, zul je alle bouwstenen die invloed hebben op jouw prestatie volledig aandacht moeten geven. Zo zul je jezelf optimaal kunnen ontwikkelen. Deze bouwstenen zijn:

  • techniek
  • tactiek
  • fysiek
  • mentaal

Deze bouwstenen bestaan weer uit vaardigheden. Het is verstandig om je huidige vaardigheden per bouwsteen te meten en te analyseren. Vervolgens ga je gericht trainen op verbetering van deze vaardigheden. Dit geeft een duidelijke richting aan je dagelijkse training.

Het is ook belangrijk dat je de route naar jouw doel gaat indelen in termijnen en daarbij kijkt of je op koers ligt. Dit doe je door jezelf regelmatig (zo’n 3 a 4 keer per jaar) te laten testen.

Testen doe je in principe iedere training. Maar het heeft ook tijd nodig om vaardigheden te ontwikkelen. Een enkele keer is het ook één stapje terug om er weer twee vooruit te kunnen maken. Geef jezelf de ruimte in de wetenschap dat je een proces volgt waarbij regelmatig je vooruitgang wordt gemeten, je geanalyseerd wordt en dat dit wordt gebruikt om nieuwe doelstellingen vast te stellen.

Wij leggen al jouw gegevens betreffende je doelstellingen, analyse en testresultaten vast in een persoonlijk ontwikkelplan (POP). Deze geldt dan ook als dagelijkse leidraad.

We bieden maadag tot en met zaterdag privé-, groeps- en conditietraining aan.

  • Bij de privé-trainingen ligt het accent op het ontwikkelen van een stevig technisch fundament waarbij later ook gefocust wordt op individuele speelstijlontwikkeling.
  • Bij de groepstraining ligt het accent op het ontwikkelen van tactische, fysieke en mentale vaardigheden waarbij het maken van de juiste keuzes en uitvoering de grootste aandacht krijgt.
  • Conditietraining vindt 4 keer per week plaats.  Hierbij gebruik makend van de faciliteiten op het Tennispark en het nabij gelegen Amsterdamse bos.

Het wedstrijdprogramma zal per speler individueel worden besproken. Wij geven een passend advies op basis van niveauontwikkeling en succesratio. Wij geven van tevoren aan welke toernooien er door ons zullen worden begeleid. Om in de begeleiding (kosten)efficiënt te kunnen opereren zullen wij hierin soms samenwerken met partnertennisscholen.

We zijn verheugd samen te werken met het Sportcentrum VU. De afdeling High Performance zal de fysieke testen en lichamelijk screening uitvoeren. Deze tests vinden driemaal per jaar plaats (in oktober, februari en juni). De uitslagen worden aangeleverd vanuit de Universiteit waarna deze zullen dienen als uitgangspunten voor de trainingsperiode. 

Topsport is een levensstijl waarbij wij geloven dat je voortdurend keuzes moet maken die in het teken staan van je doelstelling om zo het maximale uit jezelf te halen. Het mentale aspect vindt je in alle bovenstaande activiteiten terug. We zien het niet als een apart onderdeel. Vandaar dat we mentale training liever een lifestyle”-training noemen. Deze training vindt via workshops plaats en komt ook terug op de tennisbaan.

Om tot een passende voeding te komen is een goede basiskennis over voeding noodzakelijk. Omdat voeding op het hele gezin van invloed is, is de eerste groepsbijeenkomst ook voor de ouders/verzorgers bedoeld. Hierin leer je wat een goede basisvoeding is, wat koolhydraten, vetten en eiwitten zijn en wat ze voor je doen. Wat een geschikte voeding is voor het trainen en wat goede herstelproducten zijn. Tot slot nemen we de (vitamine)preparaten door die de sportprestatie kunnen ondersteunen.

live up to your potential

De experts van de Hugo Ekker Tennis Academy verbeteren niet alleen je tennisskills, maar brengen je ook de juiste mindset bij. Samen halen we alles eruit wat erin zit!

en_USEnglish
nl_NLNederlands en_USEnglish
Scroll to Top