Nick van der Meer

Nederlands kampioen in het enkelspel gweest, 1 keer Nederlands kampioen bij de junioren t/m 18 jaar en 1 keer Nederlands kampioen in de Eredivisie competitie. Daarnaast heeft hij vele future titels in Nederland, Kroatië, Turkije en Rusland. In het internationale circuit heeft hij jarenlang meegespeeld. Door deze jaren als speler weet hij als geen ander waar hij talentvolle spelers en speelsters op moet voorbereiden en vormt hij samen met Hugo een ideaal duo.

Ik ben begonnen met tennissen toen ik 8 jaar was op tennispark sloterplas. De liefde voor het spel was al snel aanwezig. Ik trainde nog niet zoveel maar stond al dagen lang tegen het muurtje of vrij te spelen. Daar kreeg ik les van Louis Firet. Al vrij snel volgden de bondstrainingen onder leiding van Leonne heffels.

Nick heeft regionale bondstrainingen gehad onder leiding van Ymko van Gorkom, waarna hij is gaan trainen op Tennisschool Amstelpark waar Hugo indertijd technisch directeur was. Nick kwam onder de vleugels van Dennis Schenk. In die periode kwam hij voor het eerst in de top 10 van Nederland terecht. Tot ieders verbazing werd hij Nederlands kampioen onder 18 jaar en als beloning daarvoor kreeg hij twee wildcards voor future toernooien in Nederland en mocht hij trainen bij Jong Oranje. Onder leiding van Rohan Goetzke trainde hij daar van zijn 18e tot zijn 21e jaar. Nick’s motivatie was altijd om zichzelf te verbeteren. Hij vindt het tot op de dag van vandaag nog steeds fantastisch en erg interessant om niet alleen de strijd met zijn tegenstander aan te gaan, maar ook de strijd met zichzelf om zo beter te worden. En dat leert hij ook zijn leerlingen graag bij.