Hugo Ekker

Hugo Ekker is een van Nederland’s meest bekende tenniscoaches. Hij is voormalig Bondscoach van Jong Oranje geweest, technisch directeur van het Amstelpark en coach op de ATP en WTA Tour. Daarnaast privécoach van bekende spelers zoals Miriam Oremans, Sabine Appelmans, Stephanie Rottier, Peter Wessels, Raemon Sluiter, Arantxa Rus en Igor Sijsling.

Hugo traint en begeleidt spelers al 35 jaar. Hij heeft eerder een van de grootste tennisacademies opgezet in Europa en deelt nu graag zijn ervaringen binnen zijn eigen tennis Academy: de Hugo Ekker tennis academy.

Hugo's professionalism, love for the sport of tennis, team player attitude, ability to work with different personalities and also experience coaching men, women, and youth players are all highly valuable attributes. He also recognizes the potential in players and can focus technically to improve a player’s skills and overall game. Hugo has years of experience working on the individual and group level as well.

Rohan Goetzke, director Tennis IMG academy

Zijn aanpak kenmerkt zich in het volledige trainingsprogramma dat hij aanbiedt op basis van maatwerk waarbij Hugo altijd de ambitie heeft om, ongeacht het niveau, het maximale resultaat na te streven. Hierbij gebruikmakend van experts die hem aanvullen en hierdoor de spelers optimaal voorziet in adviezen.

Uiteindelijk gaat het bij het maken van progressie om het maken van de juiste keuzes en consequent handelen. Om professionele beslissingen te nemen hoef je geen top 100 speler te zijn. Dat kan je ook als regionale toernooispeler en het streven van Hugo is om je hierbij te helpen!
Meer weten over Hugo Ekker? Check zijn bio.